over samen/uit/thuis

samen/uit/thuis is een onbaatzuchtig initiatief om artiesten direct te koppelen aan hun publiek. Via deze website is het nu mogelijk voor iedere muziek- en theaterliefhebber om een concert of voorstelling te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld samen met je liefste buren in het grootste huis van de straat (waarbij je de kosten deelt), of samen met wat vrienden in de binnentuin/clubhuis, of je kunt een verrassingsoptreden cadeau doen bij een verjaardag – verzin het maar.

Het idee is ontstaan in coronatijd. De tijd waarin podia en concertzalen hun deuren sloten en artiesten en publiek verstoken waren van live-optredens.
samen/uit/thuis is opgericht om publiek een live-ervaring aan te bieden en artiesten tóch een podium te geven.

We zijn op 1 juli gestart met een lekker divers aanbod van 15 optredens, maar half juli waren het er al 35. In de zomer(vakantie) lag de aanwas even stil, maar we weten dat dit aanbod zich in de toekomst zal uitbreiden. De nood is hoog. Maar we zien ook wel onze grenzen naderen. Ook omdat je anders straks door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben nu een paar filters toegevoegd. Je kunt zoeken op standplaats en op instrument. Benieuwd of een ensemble je favoriete werk op het repertoire heeft? Gebruik de zoekfunctie.

De volgorde van de weergave van de artiesten is overigens volledig willekeurig en iedere keer anders.

Kijk rond, kies en geniet!

Lees hieronder even de onvermijdelijke voorwaarden.
Niks bijzonders, geen onaangename verrassingen. We zijn zo transparant als wat.
Maar als je boekt, wordt verondersteld dat je ze hebt gelezen.

voorwaarden voor de boekers

Ruimte

Een thuisoptreden is natuurlijk niet voor iedereen geschikt. Een beetje ruime woonkamer of tuin is wel nodig. Zo lang er coronamaatregelen gelden, moeten die gehandhaafd kunnen worden.

Bij regen moeten de artiesten wel binnen kunnen spelen. Je hóeft het natuurlijk niet thuis te organiseren.
Het kan ook op je werk, in het clubhuis, of bij de buren. Bedenk het maar.

Prijzen

Iedere optie heeft een vaste prijs. De prijzen staan vast. En zijn voor iedere artiesten gelijk.
Zo weet iedereen waar die aan toe is. 

alle prijzen zijn inclusief btw (9%) en reiskosten (tot 50 km vanaf de standplaats, daarna € 0,19/km per verreden km of OV-reiskosten 2e klas).

flitsoptreden

10 minuten € 150

alleen te boeken in de standplaats van de artiest

Solo-optreden

30 minuten | topsegment | €400
30 minuten | middensegment | €250

60 minuten | topsegment | €650
60 minuten | middensegment | €400

Duo-optreden

30 minuten | topsegment | €700
60 minuten | topsegment | €1.000

Optreden Trio

30 minuten | topsegment | €1.050
60 minuten | topsegment | €1.500

Muziektheater | Kwartetten

60 minuten | topsegment | €2.000

Kwartet + solist

60 minuten | topsegment | €2.500

GEBRUIK PLATFORM

Het gebruik van dit platform is vooralsnog gratis. Er worden je geen boekingskosten berekend, de deelnemende artiesten betalen slechts eenmalig €25 inschrijfgeld voor de koppeling op de site en het reserveringssysteem. De eerste 15 deelnemers betaalden zelfs helemaal niets.

Wij strijken niks op, zelfs niet van violisten.

BOEKEN en contact onderling

Boeken kan op twee manieren. De boeking is pas definitief als de artiest heeft bevestigd.

Boeken via de artiestenpagina

Heb je een favoriete artiest, ga naar het boekingsdeel op zijn of haar pagina, klik op welk soort optreden je wenst en klik op een vrije datum en kies een tijd.

Boeken via de agenda

Heb je al een datum, maar nog geen artiest: kijk op de boekingsagenda en zie wie er op jouw datum beschikbaar zijn.

Geboekt! En dan?

Geen paniek, je zit nog nergens aan vast. Wacht op de bevestiging van de artiest. (Beide partijen ontvangen elkaars gegevens bij de aanvraag).  Soms zal de artiest willen overleggen vóórdat hij/zij definitief toezegt. Bijvoorbeeld om de aanwezigheid van een piano of beschikbare techniek te verifiëren. Het zou ook kunnen dat hij/zij niet kan, bijvoorbeeld door een te lange reisafstand.

Kom je er niet uit samen, dan kun jij, of de artiest, de (voorlopige) boeking annuleren. 
Zonder verdere verplichtingen.

Annuleringen

Het kan voorkomen dat de aanvrager of de artiest de bevestigde boeking moet annuleren, bijvoorbeeld door ziekte. Zeker in Corona-tijd is het belangrijk dat er geen gezondheidsrisico’s worden genomen.

Samen/uit/thuis verwacht dat de aanvrager en de artiest hier samen in overleg een goede oplossing voor vinden, op basis van goed vertrouwen. Wellicht kan het optreden verplaatst worden, of kan er een andere artiest invallen.

Mocht dit ook na uitgebreid overleg niet lukken, en annuleert de aanvrager minder dan twee weken vóór het geplande optreden, dan is de aanvrager de artiest 15% van het afgesproken tarief verschuldigd.

BETALINGEN

Alle artiesten zijn verplicht je een factuur te overhandigen, alsmede een voorbereide “TIKKIE’ of een betaalverzoek, zodat betaling op de locatie direct na afloop van het optreden kan plaatsvinden.

voorwaarden voor nieuwe artiesten

Ben je freelance podiumkunstenaar en woon je BUITEN DE RANDSTAD?

Heb je een fijn programma hebt of een mooie voorstelling waarmee je normaal gesproken in de zalen speelt?

Iets wat óók past in intieme setting?

LET OP:

1. Wij worden overspoeld met aanvragen, dus wees alsjeblieft duidelijk en bondig.
2. We nemen op dit moment alleen artiesten van BUITEN DE RANDSTAD in behandeling, dus zet duidelijk in je e-mail waar je woont.
3. Wil je een kamermuziekensemble aanbieden? We plaatsen alleen ensembles die al minstens een jaar optreden in de zalen.
Het platform is niet bedoeld om nieuw geformeerde ensembles te helpen opstarten.
4. Biedt niet teveel programma’s tegelijk aan – kill your darlings en biedt hooguit de twee mooiste aan, anders zien wij door de bomen het bos niet meer.
5. Op dit moment plaatsen we alleen groepen tot maximaal 5 personen (en liever kleiner!) – omdat grote groepen problematisch zijn in kleine setting vanwege de 6-mensen-maatregel.
6. Stuur je voorstel naar Cora via onderstaande link. Aanmeldingen die naar Ludian of Herman worden gestuurd worden niet in behandeling genomen.
7. Wacht rustig af. Het kan even duren voor je antwoord krijgt – zoals gezegd doen wij dit op vrijwillige basis en ons ‘echte’ werk gaat voor.

Voldaan aan punt 1 een tot en met 5? Stuur ons je voorstel, en wie weet is er plek om je op te nemen in ons aanbod.

disclaimer

Deze site is, toen de corona-epidemie in volle hevigheid losbarstte, in één week en zonder budget gebouwd en dus vrijwel zeker niet vrij van kinderziekten. Omdat het liefdwerk oud papier is, is ook het onderhoud aan deze site niet altijd optimaal. We bieden hiervoor bij voorbaat onze verontschuldigingen aan.

We wilden per sé voor de zomervakantie de lucht in, en dat is ons gelukt. Sindsdien zijn we doorlopend bezig kleine verbeteringen aan te brengen. Nog steeds zonder budget, dus in de spaarzame minuutjes die Herman overschieten.

Hoe dan ook, het is een idealistisch initiatief, gebaseerd op common sense en fair play.
Bedoeld om musici aan de bak te houden en jou een mooi (huis)optreden te leveren, zonder juridische haarkloverij.
We vertrouwen erop dat dat een goede basis is.

Maar: foutje ontdekt? Suggesties?
Klik op een van de foto’s op deze pagina en stuur een mail.