Drie man en een paardenkop

Het plan ontstond begin juni 2020, toen we merkten dat Corona een blijvertje zou zijn en een oplossing voor artiesten op korte termijn niet in het verschiet lag.

Het was natuurlijk knap overmoedig om, zonder een echt budget en zonder overdreven veel ervaring met een boekingssite, te denken dat we dat varkentje wel even zouden wassen.

Maar: Ludian was bereid haar vakantiegeld en tijd op te offeren en Cora en Herman stonden klaar om er krankzinnig veel uren in te steken. Half juni is Herman begonnen met bouwen en testen en 1 juli gingen we ‘live’ met de eerste door Cora ‘geworven’ 15 artiesten. Moe maar voldaan kon Ludian die dag samen/uit/thuis meteen promoten bij Radio4. Het is ons toch maar mooi gelukt.

Succes

De bezoekersaantallen rezen vanaf dag één de pan uit: 7.500 unieke bezoekers met 30.000 ‘views’ in de eerste 6 weken. Voor iets nieuws, in een niche-markt. Ondanks alle tegenslag, in de vorm van begrijpelijke beperkingen vanuit de overheid, hebben we op 1 april 2021 bijna 100 boekingen ontvangen en zijn er ruim 30.000 bezoekers langsgekomen met meer dan 120.000 pageviews. Dat zijn gemiddeld meer dan 100 bezoekers per dag. Maar we willen natuurlijk b(ez)oekers!

Publiciteit

We hebben dat succes mede te danken aan de aandacht die we hebben gekregen in de media. Naast de radio melden zich diverse kranten en tijdschriften en uiteindelijk zelfs de televisie: Podium Witteman.

We hebben inmiddels een ‘home made’ radiospotje op kunnen nemen, dat we met de financiële steun van het Prins Bernhard Fonds in april 2021 ook echt twee weken lang 5 keer per dag hebben kunnen uitzenden. Nieuwsgierig? Het spotje staat onderaan deze pagina.

Help ons

Maar het is nooit genoeg, dus deel onze pagina gerust met de deelknop van uw browser, volg en like ons op Facebook en Instagram, met een tik op de knoppen hieronder. Of natuurlijk met een boeking, want daar is het ons om te doen.

Steun samen/uit/thuis

Zin om dit initiatief te steunen? Neem contact op met Ludian.

Ludian Schaling

initiatiefnemer en manager | docent

Cora Burggraaf

zangeres | belangenbehartiger

Herman Rienstra

grafisch vormgever | webbouwer | hotelier

In dit leuke artikel van Guido van Oorschot in de Volkskrant van 19 augustus 2020 staat wel zo’n beetje het hele verhaal.

Luister hier naar het reclamespotje voor s/u/t dat vanaf 29 maart twee weken lang op de radio was om onze naamsbekendheid te vergroten.

In het kader van alle markten thuis: ingesproken door Ludian en Cora, samen met Jurgen (man van), opgenomen bij Soundcircus en financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

unknown.gif